Kulturális statisztikai rendszer Nincs bejelentkezve
Súgó

Kezdőlap

Technikai információ
 
A Kulturális statisztikai rendszer használatához elegendő egy böngésző. Nincs megkötés az operációs rendszerre. Nem szükséges a böngésző beállításain változtatni. A rendszert úgy terveztük, hogy a lehető legtöbb böngészővel és beállítással működőképes legyen. A felhasználás során néhány esetben igen nagy táblázatokat kell kitölteni, így az alábbiakban a rendszer jellegéből következően néhány minimális és javasolt paramétert összegyűjtöttünk.
 
Böngészőprogramok
 
A használathoz javasolt magyar nyelvű, ingyenesen letölthető böngészőverziók:
 
 
A rendszer működőképes még a következő böngészőkben: Google Chrome, Safari, Opera. A böngészőprogramok ingyenesek. Így érdemes letölteni a legfrissebb verziót az adott programból.
Az Internet Explorer 7-es böngészőben az űrlapok jóval gyorsabbak futnak, mivel az Internet Explorer 6 JavaScript futtatása lassabb. A Google Chrome böngésző JavaScript motorja és maga a böngésző is a leggyorsabbak közé tartozik még gyengébb hardveren is.
 
Képernyőfelbontás
 
Minimális: 1024 x 768 (különösen, ha a súgót is használni kívánjuk)
Javasolt: 1024 x 768-nál nagyobb felbontás
 
Memória
 
Minimális: 512MB
Javasolt: 1GB
 
A nagyobb méretű űrlapok miatt a böngészőprogram több memóriát foglal mint általában az átlagos honlapok esetén. A böngésző mellett az operációs rendszernek és a többi párhuzamosan futó folyamatnak (pl. vírusirtó)/ programnak (pl. Word) is el kell férnie a memóriában. A fenti javaslat figyelembe veszi az operációs rendszerek és a párhuzamosan futó folyamatok memóriaigényét. A minimális konfiguráción javasolt a párhuzamosan futó folyamatok számát a lehető legminimálisabbra csökkenteni a rendszer használatakor.
 
 
Internetkapcsolat
 
Az automatikus és manuális piszkozat mentés hibák esetén is elmenti az űrlapot, hogy munka ne vesszen kárba. A gyakori mentés és ellenőrzés miatt megfelelő sávszélességű Internet kapcsolat szükséges.
 
Minimális: 1 Mbit/sec letöltési / 512 KBit/sec feltöltési sebesség
Javasolt: 3 Mbit/sec letöltési / 512 Kbit/sec feltöltési sebesség
 
Feldolgozás folyamatban. Kérjük, várjon!